• lt
  • en
  • Sandvika BBK krepšininkai viešėjo Kaune

    Vasario 12 – 17 d. Kaune viešėjo krepšininio komanda iš Norvegijos – Sandvika BBK. Norvegai savo viešnagę pradėjo vizitu į Eurolygos rungtynes, kur susitiko Kauno „Žalgiris“ bei Madrido „Real“ o arenoje ūžė daugiau nei 11000 sirgalių. 

    Penktadienį krepšininkai jau nuo ankstyvo ryto plušėjo sporto salėje ir ruošėsi susitikimui su Kinijos U18 komanda – Foshan. Sandvika BBK ekipa, sudaryta iš 1997 m. ir jaunesnių vaikinų, kiniečiams pasipriešinti sugebėjo tik vieną kėlinį. Vėliau įsismarkavę azijiečiai nepagailėjo savo priešininkų ir laimėjo susitikimą rezultatu 55:76. Sandvika BBK krepšinininkai „neįkando“ ir Tornado KM – „Bonum Signum“ (U18) komandai. Susitikimą jie pralaimėjo rezultatu 76:66. Ketvirtoji viešnagės Lietuvoje diena buvo sėkmingesnė. Norvegai susitiko su Tornado KM – „Asfina“ ekipa (U17) ir po įtemptos kovos pagaliau džiaugė pirmąją pergale. Lietuvius jie nugalėjo rezultatu 61:67. Galiausiai, triuškinančia pergale 89:40 prieš Jonavos KKSC, Sandvika BBK užbaigė savo viešnagę Lietuvoje. 

    „Tokios kelionės yra aukso vertės, – mintimis dalijosi komandos treneris David Cox. – Iššūkis žaisti prieš stipresnius priešininkus. Jaunesniems žaidėjams leidžiama pažaistio tokiame lygyje, kokiame jie nežaidžia Norvegijoje. Visa komanda tapo darnesnė, žaidėjai labiau pasiaukojantys vienas dėl kito. Mes patobulėjome. Visos kelionės metu didžiausią dėmesį skyrėme gynybai, rotacijai, kovai dėl atšokusių kamuolių ir visos komandos pastangas tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Komanda labai daug ir sunkiai dirbo. Nepaisant to, kad antras pagal ūgį komandos žaidėjas siekia vos 189 cm, mes garbingai kovojome net su tokiais žaidėjais kaip Kinijos komandos centras, kurio ūgis 210 cm. Vaikinai grūmėsi po krepšiu iš paskutiniųjų, o jų sunkus darbas privertė priešininkus „šaudyti“ iš toli. Mūsų sunkus darbas nenueina perniek, todėl ir likusią sezono dalį dirbsime ta pačiame kryptimi“.  

    sandvika_china sand_chin_centrai