• lt
  • en
  • „Kaunas Cup 2016“ triumfavo Lietuvių komandos

    Jau trečiąjį rudenį iš eilės Kaune įvyko tarptautinis vaikų krepšinio turnyras „Kaunas Cup“. naujienaKasmet vis didesnio populiarumo sulaukiantis renginys šiemet pasižymėjo užsienio komandų gausa. Iš 24 dalyvavusių ekipų, net 15 buvo iš užsienio šalių, o krepšinio subtilybes demonstravo kone 350 jaunųjų sportininkų. 

    Daugiausiai komandų varžėsi jauniausiųjų – 2003 m. gimusių berniukų grupėje. Su lietuviais Tornado KM – „Glass Drive“, Kauno KM „Aisčiai“, Šiaulių KA „Saulė“ bei Palangos SM – „Žemaitukai“ pakovoti atvyko Berlyno „TuSLi“ (Vokietija), SPK Bialystok (Lenkija), Kopenhagos SISU bei Horsens IC (Danija), Minsk Tsmoki ir RGUOR (Baltarusija), Adaži bei BS Riga/Pardaugava (Latvija). Po tris dienas trukusių kovų, sekmadienį aukso medalius ir pirmosios vietos taurę į viršų kėlė J. Pranevičiaus auklėtiniai – Kauno KM „Aisčiai“ krepšininkai. Antrąja vieta po labai atkaklaus finalo tenkinosi Adaži (Latvija) krepšininkai. Bronzos medaliai atiteko T. Kentros ekipai Tornado KM – „Glass Drive“, kuri mažajame finale įveikė Berlyno TuSLi (Vokietija) krepšininkus. Tritaškių konkurse taikliausiai pasirodė lietuvaičiai – palangiškis Rokas Tiškus, finale pataikęs net 15 metimų ir Benas Samuilis. 

    2003-5

    Simbolinio penketo žaidėjai
    Fynn Fisher (TuSLi, Berlin, GER)
    Paulius Murauskas (Tornado KM – „Glass Drive“, LTU)
    Edijs Eglitis (Adaži, LAT)
    Henrikas Grubliauskas (Kauno KM „Aisčiai“, LTU)
    Rokas Jocius (Kauno KM „Aisčiai“, LTU)

     

    Dėkojame už puikiai suorganizuotą turnyrą, – gerų žodžių nestigo Kopenhagos SISU komandos treneriui Arne Sampson. – Dalyvavome šiame turnyre pernai ir su malonumu grįžome vėl. Šiemet komandos buvo stipresnes, tad buvo dar daugiau gerų dvikovų. Džiaugiuosi, kad galėjome ne tik sužaisti turnyre, bet ir aplankyti LKL rungtynes „Žalgirio“ arenoje“.

     Galutinė 2003 m. gimimo vaikinų lentelė:  

     
    Komanda Iškovota vieta
    Kauno KM „Aisčiai“ (Lietuva) I
    Adaži (Latvija) II
    Tornado KM – „Glass Drive“ (Lietuva) III
    Berlyno TuSLi (Vokietija) IV
    Palangos SM – „Žemaitukai“ (Lietuva) V
    Minsko RGUOR (Baltarusija) VI
    Šiaulių KA „Saulė“ (Lietuva) VII
    Kopenhagos SISU (Danija) VIII
    Minsko Tsmoki (Baltarusija) IX
    Horsens IC (Danija) X
    SPK Bialystok (Lenkija) XI
    BS Riga/Pardaugava (Latvija) XII

    2002 m. amžiaus grupėje varžėsi šešios komandos. Lietuviai – Tornado KM – „Fudo“, Kauno KM „Aisčiai“, Kretingos SM ir užsieniečiai – AK Olsztyn bei SPK Bialystok (Lenkija) ir BC Prinemanie, Grodno (Baltarusija). Jau pirmąją turnyro dieną išryškėjo 2002 m. pogrupio lyderiai. Nepalikę vilčių svečiams, tris pirmąsias vietas pasidalijo lietuvaičiai. S. Marčiukaičio auklėtiniams Kauno KM „Aisčiai“ krepšininkams atiteko aukso medaliai, A. Grigaliūno Tornado KM – „Fudo“ – sidabro, o žemaičiams V. Šližiaus berniukams iš Kretingos SM – bronza. Tritaškių konkurse triumfavo Kretingos SM snaiperis Šarūnas Tiškus, o antroji vieta atiteko Tornado KM – „Fudo“ krepšininkui Matui Makauskui.

    stenionis

    Simbolinio penketo žaidėjai
    Kasparas Jonauskas (Kretingos SM, LTU)
    Andrej Ščerbak (BC Prinemanie, Grodno, BLR)
    Kostas Čepavičius (Tornado KM – „Fudo“, LTU)
    Dominyaks Stenionis (Kauno KM „Aisčiai“, LTU)
    Vincas Aleknavičius (Kauno KM „Aisčiai“, LTU)

     

    Komanda Iškovota vieta
    Kauno KM „Aisčiai“ (Lietuva) I
    Tornado KM – „Fudo“ (Lietuva) II
    Kretingos SM (Lietuva) III
    BC Prinemanie, Grodno (Baltarusija) IV
    SPK Bialystok (Lenkija) V
    AK Olsztyn (Lenkija) VI

    Vyriausiųjų – 2000 m. gimimo vaikinų grupėje taip pat dalyvavo šešios komandos. Lietuvių vardą puikiai gynė V. Knašiaus KM – „Atlantic Express“ ir Tornado KM – „Viči“, o užsienietiško krepšinio subtilybes demonstravo Horsens IC (Danija), SPK Bialystok ir MKS Piotrowka Radom (Lenkija) bei BS Riga/Pardaugava (Latvija). Kad ir kaip stengėsi svečiai iš Europos, įkąsti lietuviams nebuvo lengva, tad pastarieji ir pasidalijo pirmąsias dvi vietas. A. Kaniavos auklėtiniai – V. Knašiaus KM – „Atlantic Express“ krepšininkai užsikabino aukso medalius, o Š. Zablockio traumų praretinta Tornado KM – „Viči“ ekipa džiaugėsi sidabru. Trečiosios vietos apdovanojimas iškeliavo į Daniją kartu su Horsens IC komanda.

    kaunascup2016-gera

    Ne visos pirmos vietos atiteko lietuviams. Tritaškių konkurse mūsų snaiperiams nosis nušluostė danų metikai – Bakir Serdarevic ir Marcus Norgaard.

    adidas1

    Simbolinio penketo žaidėjai
    PAtryk Kwandrans (MKS Piotrowka, Radom, POL)
    Marcus Noorgard (Horsens IC, DEN)
    Tautvydas Kupstas (Tornado KM – „Viči“, LTU)
    Klaidas Metrikis (V. Knašiaus KM, LTU)
    Rokas Jokubaitis (V. Knašiaus KM, LTU)

    „Turnyras tikrai aukšto lygio, lietuvių komandos labai stiprios, – įspūdžiais dalijosi Horsens IC strategas. – Viskas suorganizuota tikrai puikiai – tiek pačios varžybos, tiek gyvenimas, tiek maitinimas. Džiaugiuosi, jog galėjome čia sudalyvauti“.  

    Komanda Iškovota vieta
    V. Knašiaus KM – „Atlantic Express“ (Lietuva) I
    Tornado KM – „Viči“ (Lietuva) II
    Horsens IC (Danija) III
    MKS Piotrowka Radom (Lenkija) IV
    SPK Bialystok (Lenkija) V
    BS Riga/Pardaugava (Latvija) VI
    SPK Bialystok (Lenkija) XI
    BS Riga/Pardaugava (Latvija) XII

    Gerų emocijų pasibaigus turnyrui neslėpė ir „Tornado“ KM direktorius Dainius Čiuprinskas: „Džiaugiamės, kad su lyg kiekvienais metais šis turnyras pritraukia vis daugiau komandų iš užsienio šalių. Treneriai ne tik pabendrauja, pasisemia naujos patirties, bet priešsezoninės rungtynės padeda komandos produktyviau pasiruošti artėjančioms oficialioms krepšinio varžyboms. Esame labai dėkingi Kauno miesto savivaldybei už įsteigtas taures bei medalius, rėmėjams už prizus, tėveliams už pagalbą. Džiaugiamės, jog viskas praėjo puikiai, sulaukėme daug gerų atsiliepimų iš turnyro dalyvių“. 

    Nugalėtojų komandoms taures bei medalius įsteigė Kauno miesto savivaldybė, tritaškių konkurso laimėtojus, simbolinio penketo žaidėjus ir nugalėtojus dovanomis pradžiugino elektroninė sporto prekių parduotuvė sportpoint.lt, „Viči“, „Amadeira“. 

    Sporto agentūra „Tstar“ bei „Tornado“ krepšinio mokykla sustoti nežada ir toliau džiugins krepšinio mylėtojus organizuodama turnyrus ir kitus renginius.

    remeju-line